Blog

Blog

ΣΤΙΦΑΔΟ

1 κιλό μοσχαρίσιου κρέατος (ελιά)σε μερίδες 1 κιλό κρεμμυδιών πολύ μικρό και 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 μεγάλες, ώριμες και τριμμένες ντομάτες ή 1 κουτί 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπολτού 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 3-4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο Δενδρολίβανο, 1 φύλλο δάφνης, 1 κανέλα κανέλας, ολόκληρες πιπεριές και μπαχαρικά ½ φλιτζάνι ξύδι & ½ [...]

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

1 kg κολοκύθια μεσαίου μεγέθους 250 γραμμάρια μαλακής φέτας, θρυμματισμένα 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλιτζάνι δυόσμο (τα φύλλα), ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο (χωρίς τους μίσχους) 2 αυγά, κατά προτίμηση οργανικά αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα Τρίψτε τα κολοκυθάκια στο τρίφτη, βάλτε τα σε ένα [...]

ΤΖΑΤΖΙΚΙ

 1 αγγούρι (½ μέτριο ή 1/3 μεγάλο), ξεφλουδισμένο, τριμμένο και στραγγισμένο 1 ½ - 2 σκελίδες σκόρδου 5 κουταλιές ελαιόλαδου 3 κουταλάκια ξύδι 1 κουταλάκι αλάτι 500 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι 5 - 6 σκελίδες άνηθο, ψιλοκομμένα (προαιρετικά) Καθαρίστε το αγγούρι και τρίψτε το στον τρίφτη. Βάλτε το αγγούρι μέσα σε μια πετσέτα που έχουμε τοποθετήσει [...]