Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ήμισυ του ελαιόλαδου ,βάζετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το κρέας. Γυρίζεται τακτικά ώστε να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα σε όλες τις πλευρές.
Ρίξτε το κρασί, προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες και την πάστα ντομάτας με τη ζάχαρη, τα βότανα, τις πιπεριές, τα μπαχαρικά και το ζεστό νερό ή το ζωμό κρέατος.
Έχουμε τα κρεμμύδια έτοιμα, καθαρισμένα, βράζουμε για λίγο με βραστό νερό και τα στραγγίζουμε .
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα.