ΣΤΙΦΑΔΟ

ΣΤΙΦΑΔΟ

  • 1 κιλό μοσχαρίσιου κρέατος (ελιά)σε μερίδες
  • 1 κιλό κρεμμυδιών πολύ μικρό και
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες, ώριμες και τριμμένες ντομάτες ή 1 κουτί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπολτού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο
  • Δενδρολίβανο, 1 φύλλο δάφνης, 1 κανέλα κανέλας, ολόκληρες πιπεριές και μπαχαρικά
  • ½ φλιτζάνι ξύδι & ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ήμισυ του ελαιόλαδου ,βάζετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το κρέας. Γυρίζεται τακτικά ώστε να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα σε όλες τις πλευρές.
  2. Ρίξτε το κρασί, προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες και την πάστα ντομάτας με τη ζάχαρη, τα βότανα, τις πιπεριές, τα μπαχαρικά και το ζεστό νερό ή το ζωμό κρέατος.
  3. Έχουμε τα κρεμμύδια έτοιμα, καθαρισμένα, βράζουμε για λίγο με βραστό νερό και τα στραγγίζουμε .
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.