Skip to content
- 1 αγγούρι (½ μέτριο ή 1/3 μεγάλο), ξεφλουδισμένο, τριμμένο και στραγγισμένο
- 1 ½ – 2 σκελίδες σκόρδου
- 5 κουταλιές ελαιόλαδου
- 3 κουταλάκια ξύδι
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 500 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι
- 5 – 6 σκελίδες άνηθο, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- Καθαρίστε το αγγούρι και τρίψτε το στον τρίφτη.
- Βάλτε το αγγούρι μέσα σε μια πετσέτα που έχουμε τοποθετήσει σε ένα μπολ.
- Προσθέστε αλάτι και 1 κουτάλι από το ξύδι.
- Στραγγίζουμε το αγγούρι μας πολύ καλά με την πετσέτα. Πρέπει να το σφίξουμε πολύ για να φύγει όλη η υγρασία.
- Βάλτε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέστε το αγγούρι και τα άλλα 2 κουτάλια ξίδι.
- Χτυπήστε το σκόρδο στο γουδί μαζί με το ελαιόλαδο και προσθέστε το στο γιαούρτι.
- Κόψτε τον άνηθο, προσθέστε το στο γιαούρτι μαζί με αλάτι και πιπέρι.