ΤΖΑΤΖΙΚΙ

ΤΖΑΤΖΙΚΙ

  •  1 αγγούρι (½ μέτριο ή 1/3 μεγάλο), ξεφλουδισμένο, τριμμένο και στραγγισμένο
  • 1 ½ – 2 σκελίδες σκόρδου
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδου
  • 3 κουταλάκια ξύδι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 500 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι
  • 5 – 6 σκελίδες άνηθο, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  1. Καθαρίστε το αγγούρι και τρίψτε το στον τρίφτη.
  2. Βάλτε το αγγούρι μέσα σε μια πετσέτα που έχουμε τοποθετήσει σε ένα μπολ.
  3. Προσθέστε αλάτι και 1 κουτάλι από το ξύδι.
  4. Στραγγίζουμε το αγγούρι μας πολύ καλά με την πετσέτα. Πρέπει να το σφίξουμε πολύ για να φύγει όλη η υγρασία.
  5. Βάλτε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέστε το αγγούρι και τα άλλα 2 κουτάλια ξίδι.
  6. Χτυπήστε το σκόρδο στο γουδί μαζί με το ελαιόλαδο και προσθέστε το στο γιαούρτι.
  7. Κόψτε τον άνηθο, προσθέστε το στο γιαούρτι μαζί με αλάτι και πιπέρι.

Leave a Reply

Your email address will not be published.